Om mig
Jeg hedder Thomas Grønnemark, er årgang 1975, gift og med med to dejlige børn, bosat i Skive i det nordvestlige Danmark – og så er jeg indkastnørd.
Jeg blev som fodboldfan inspireret af alt for mange indkast, hvor bolden blev mistet ved igangsætning eller målchancer der ikke opstod, fordi ingen spillere kunne kaste langt nok.
Jeg tillærte mig hvordan og udviklede kasteteknikker og analyser, for der fandtes ingen litteratur på området.
Idag har jeg opbygget viden og erfaring, som viderebringes til ambitiøse klubber og spillere, som forstår mulighederne rundt omkring indkast over hele banen.
Det taktiske, det præcise og det lange indkast.
Jeg ville også bevise, at jeg kunne praksis selv, så jeg trænede mig i 2010 op til at slå verdensrekorden med et kast på 51,33 meter. Rekorden består stadigvæk.
Desuden er jeg foredragsholder og forfatter til bogen “Doven Energi”.
I mit liv har jeg nået mine mål ved hjælp af de vigtige beslutninger, som jeg har truffet. Og det har jeg tænkt mig at blive ved med.
Gennem årene har mit samarbejde med folk omkring mig været en vigtig faktor for at tingene er lykkedes.
At blive verdens bedste indkasttræner var et af målene.
Men vejen hertil har været broget og lærerig, den har fyldt min rygsæk med værdifuld viden og ballast, som jeg også kan bruge som indkasttræner.
Her er min historie.
Throw-in – Indkasttræning for fodboldspillere
I 2004, mens jeg kørte bobslæde (se nedenfor), fik jeg som tidligere fodboldspiller en indskydelse: ”Når jeg nu selv kan kaste et langt fodboldindkast, kan jeg så ikke også lære andre det?”
Selvfølgelig kunne jeg det! Jeg tjekkede internettet, og til min store overraskelse fandt jeg ingen hjemmesider eller litteratur om indkasttræning. Så i løbet af et halvt års tid lavede jeg et indkastkursus, og henvendte mig blandt andet til Superligaklubben Viborg FF og den erfarne træner, Ove Christensen. Han sagde ja til eksperimentet, og efter kort tids træning forbedrede de fem af ham udvalgte spillere sig markant.
Yes – Det virkede!
Det år fik Viborg FF sin bedste placering i Superligaen som nr. 5. Selv om at jeg kun havde en mindre andel æren i den præstation, glædede jeg mig hver eneste gang, de scorede efter et langt indkast.
Siden min start som indkasttræner har jeg trænet over 300 professionellem og amatører og ungdomsspillere. Heriblandt fodboldspillere fra FC Midtjylland, Silkeborg, Horsens og Randers FC fra Superligaen.
Jeg har også haft nogle specielle indkastopgaver. Jeg har bl.a. været i udlandet og træne tyske og engelske spillere, og har endda haft et indkastforløb med fanger i Statsfængslet Østjylland.
Mit store mål er, at bringe min viden i spil i alle de store europæiske ligaer. Premier League eller Bundesligaen var store mål for mig. Nu er jeg der, fordi jeg satte mig de store mål. Det er fantastisk.
I mine foredrag fortæller jeg om, hvordan du kan nå dine mål og drømme ved at tænke kreativt.
Bobslæde – teamwork på is
I sommeren 2002 blev jeg en del af det danske bobslædelandshold.
Jeg har ALTID været vildt bange for at køre i rutsjebane, så det var med noget ængstelse, at jeg så frem til den første rigtige bobslædetur i oktober 2002.
Da jeg endelig prøvede, var det meget vildere, end jeg havde troet. Men jeg fik ikke kvalme af det, så nu var jeg en rigtig bobslædekører. Bobslæde er en sindssyg sport, hvor man i topfart kører mellem 130 og 150 km/t i en iskanal, og hvis det går galt ned af banen, kommer man ofte alvorligt til skade.
Vores store mål på det danske bobslædelandshold var kvalifikation til Vinter-OL i Torino i 2006. De næste 4 års vej mod det mål, skulle vise sig at være brolagt med alvorlige skader, ildebrand, død og ødelæggelse. Vores motto var ”Everything is possible”, og set i lyset af de ekstreme forhindringer, som vi overvandt, synes jeg, at vi levede fuldt op til det motto i de 4 år.
Når jeg holder foredrag, vil folk gerne høre om hvordan vi kunne samarbejde og samtidig beholde arbejdsglæden selv om vi var under ekstremt pres.
Jeg er ofte blevet brugt som bobslædeekspert i diverse medier.
I mine foredrag fortæller jeg om, hvordan I kan få et fantastisk teamwork og samarbejde hos Jer.
Vejen mod verdensrekorden i indkast
I 2008 tænkte jeg, at det kunne være fedt at have verdens længste indkast. Det måtte da være meget godt, at have på CV’et.
Den officielle Guinness World Record ™ var på 48,17 meter, og på det tidspunkt kunne jeg kaste omkring 44 meter med et almindeligt indkast.
På internettet så jeg en fyr, der lavede et kraftspringsindkast. Det måtte jeg også prøve – udfordringen var bare, at jeg ikke kunne slå en kolbøtte!
Efter ca. 2½ års træning, nogle alternative redskaber og flere rekordforsøg, bl.a. ved landskampen i Parken mellem Danmark – Spanien, og i kampen mellem Hertha Berlin og Wolfsburg på det Olympiske Stadion i Berlin, så lykkedes det mig endeligt den 18. juni 2010 at slå verdensrekorden.
Min officielle Guinness World Record ™ er på 51,33 meter (Se den her)
I forbindelse med rekordforsøgene har jeg samlet ca. 100.000 kr. ind til JDRF, Fonden for diabetesforskning.
I mine foredrag fortæller jeg om, hvordan jeg ved at få hjælp og hjælpe andre, fik styrke og ressourcer til at slå verdensrekorden.
Atletik – oplevelser med topfart
I slutningen af 1996 begyndte jeg som 20-årig at træne atletik. Jeg vidste, at jeg var hurtig på en fodboldbane, men rakte det til succes på atletikbanerne?
I et af de første stævner i 1997 slog jeg en af landsholdskandidaterne på 200 meter i Esbjerg, så det begyndte stille og roligt at ligne starten på noget stort. Det år blev jeg udtaget til landsholdet på 4 x 100 meter stafet, og frem til 2002 var jeg en del at det danske atletiklandshold. Gennem årene var jeg aktiv på distancerne 100 meter – 200 meter – 400 meter – 4 x 100 meter og 4 x 400 meter.
Som sprinter fik jeg utrolig mange store oplevelser, både i form sportslig succes og i forbindelse med rejser i det meste af Europa. I 2000 blev jeg sammen med mine tre gode holdkammerater fra Aarhus 1900, Anders, Kim og Klaus, europamester på 4 x 400 meter for klubhold i Paris. Det var et stort og følelsesladet øjeblik for mig.
Fodbold – her startede det
Jeg startede med at spille fodbold som 5-årig, og straks blev jeg fanget af legen med den runde bold. Som barn spillede jeg i den lille arbejderklub Horsens Freja, der stadig er en fantastisk klub med mange hjertevarme mennesker.
Jeg fandt med tiden ud af, at mit talent rakte til noget mere, så som ung flyttede jeg til byens store fodboldklub, Horsens FS – nu kendt som AC Horsens. Jeg havde mange gode år i klubben, og det sportslige højdepunkt var min tid i den bedste danske ynglingerække.
Efter et par år som senior fandt jeg ud af, at min teknik ikke var veludviklet nok til at spille på højeste seniorniveau. Til gengæld var mine evner som hurtigløber og indkaster noget, der fik publikum til at spærre øjnene op.
Derfor tog jeg i midten af 90´erne en beslutning, der fik afgørende indflydelse på min fremtid.
Jeg skiftede til atletik og forfinede min viden og kunnen om indkast.
I mine foredrag fortæller jeg om, hvordan du selv kan blive herre over din fremtid.